Strony rodzinne
Powstanie Styczniowe
Narzędzia
Ziemiaństwo
Materiały
Archiwum zdjęć
Forum
Kontakt
Zarejestruj się
lub
Zaloguj się
Portal w trakcie przebudowywania.
Niektóre funkcje są tymczasowo wyłączone, inne mogą nie działać poprawnie.
Strona główna
>
Forum
>
CZYTELNIA - Dynamiczne encyklopedie, słowniki, zbiory danych
>
Przepisy kulinarne prababć, porady i zwyczaje
>
Zupa postna kwaśna ze stynki
Zupa postna kwaśna ze stynki
Ludwik
22.05.2013 18:19
Zupa postna kwaśna ze stynki
Składniki:
80 deka stynki, rosołu burakowego i soli do smaku, 1 główka kalafiorów Lub 10 sztuk szparagów, 2 marchwi, 1 pietruszka, 1 selera, 1 por, 1-2 cebul, 1/2 szklanki sago.
Sposób przygotowania:
Ugotować kwasek z włoszczyzną na burakowym rosole, przecedzić, wrzucić stynkę, a skoro będzie miękka, wydać.
Życzymy smacznego!
Bibliografia
[W. A. L. Zawadzka, Kucharka Litewska, Wilno 1938 r.]